Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannian puolustusministeri Ben Wallace ei lähde tavoittelemaan pääministeripaikkaa

Britannian puolustusministeri Ben Wallace ei lähde tavoittelemaan konservatiivipuolueen puheenjohtajan ja Britannian pääministerin paikkaa. Wallace kertoi asiasta Twitter-tilillään.

Wallace on noussut useissa mielipidemittauksissa kärkisuosikkien joukkoon Britannian pääministeri Boris Johnsonin korvaajaksi.

– Ratkaisu ei ollut helppo, mutta keskityn nyt nykyiseen työhöni ja pitämään maamme turvassa, hän kertoi tviitissään.

Johnson ilmoitti torstaina eroavansa konservatiivipuolueen puheenjohtajan tehtävästä. Hän aikoo kuitenkin jatkaa pääministerinä, kunnes hänelle on valittu puolueestaan seuraaja.

Tällä viikolla Johnsonin hallinnosta erosi yli 50 ihmistä epäluottamuksen vuoksi. Epäluottamusta aiheutti se, miten pääministeri Johnson on hoitanut puolueensa johtohahmona toimineen parlamenttiedustajan Chris Pincherin häirintäsyytökset.

Puheenjohtajakisaan ilmoittautunut jo kuusi ehdokasta

Konservatiivipuolueen puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut jo kuusi ehdokasta.

Kisaan ilmoittautuneista ennakkosuosikkina pidetään tällä hetkellä tiistaina valtiovarainministerin pestistä eronnutta Rishi Sunakia. Myös parlamenttiedustaja Tom Tugendhat, entinen tasa-arvoministeri Kemi Badenoch sekä oikeuskansleri Suella Braverman ovat ilmoittaneet pyrkivänsä Johnsonin seuraajaksi.

Lauantai-iltana ehdokkaaksi ilmoittautui myös Johnsonin hallituksen liikenneministeri Grant Shapps.

Sunakin paikalle nimitetty uusi valtiovarainministeri Nadhim Zahawi ilmoitti niin ikään lauantai-iltana pyrkivänsä konservatiivipuolueen johtoon, kertoo brittilehti Guardian.

Ulkoministeri Liz Trussin odotetaan pian ilmoittavan ehdokkuudestaan.

Boris Johnsonille vuoden 2019 puheenjohtajakisan hävinnyt entinen ulkoministeri Jeremy Hunt on myös kertonut harkitsevansa kisaan lähtemistä.