Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruuhkapiikit piinaavat yhä Euroopan lentoasemia – suomalainen Justus joutui odottamaan tuntikausia Schipholin lentokentällä

Euroopan lentokentillä on kesän alusta alkaen muodostunut ruuhkapiikkejä suurten matkustajamäärien takia ja henkilöstöpulan vuoksi. Keskisuomalaisen toimittaja Justus Vento joutui maanantaina todistamaan lentokenttien kaaosta Schipholin lentokentällä. Lentoasema sijaitsee Amsterdamissa.

Vennon mukaan terminaalin ei päästetä ihmisiä sisään vasta kuin neljä tuntia ennen lennon lähtöä.

– Sitten turvatarkastusjonossa saimme kuulla, että jono on neljä ja puoli tuntia pitkä. Tässä on pieni looginen ongelma, Vento kertoo.

Jono oli hänen arvion mukaansa maanantaina kello 17 aikaan noin kaksi kilometriä pitkä. Jonoon oli paikoittain asennettu telttoja suojaksi, mutta suuri osa ihmisistä joutui seisomaan suorassa auringonpaisteessa.

Schipholin kansainvälinen lentoasema on Euroopan kolmanneksi suurin matkustajamääriä vertailtaessa. Kentällä vierailee yli 70 miljoonaa matkailijaa vuosittain.