Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittitiedustelu: Venäjän vauhti hiipuu Donbasissa, mahdollisuudet laajoihin rauhanneuvotteluihin matalat

Venäjän asevoimat jatkavat tykistökeskityksiä laajalla rintamalla Ukrainassa Donbasin alueella, kertoo Iso-Britannian puolustusministeriö päivittäin julkaisemassaan tiedusteluraportissa.

Tykistötulen jälkeen Venäjän ovat tehneet tunnustellen hyökkäyksiä komppania- ja joukkuetason yksiköissä. Ne eivät ole kuitenkaan raportin mukaan saavuttaneet merkittäviä alueellisia voittoja viimeisen kolmen päivän aikana.

Näin ollen Lysytšanskin kaupungin valloituksesta saatu vauhti voi hiipua.

– Venäläisten joukkojen käyttämät vanhentuneet ajoneuvot, aseet ja neuvostoajan taktiikat eivät auta liikevoiman pikaisessa takaisin saamisessa tai kasvattamisessa, ellei niitä käytetä ylivoimaisella massalla – johon Venäjä ei tällä hetkellä pysty, raportissa kuvaillaan.

Brittitiedustelun mukaan mahdollisuudet laajempiin neuvotteluihin sodan päättämiseksi ovat alhaiset, vaikka Ukraina ja Venäjä ovat vaihtaneet sotavankeja keskenään sekä neuvotelleet Turkissa viljasaarron puremisesta Mustallamerellä.