Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällaisia tappioita Ukraina kertoo aiheuttaneensa Venäjälle viime päivinä

Ukrainan valtiollinen uutistoimisto Ukrinform kertoo maan asevoimien tuhonneen venäläisten joukkojen esikunnan ja kasarmin Hersonin alueella torstaina iltakymmeneltä paikallista aikaa. Alueen sotilashallinnon päällikön neuvonantaja ja alueneuvoston varajäsen Serhii Khlan kirjoittaa asiasta Facebook-julkaisussaan.

– Eilen noin kello 22.00 Ukrainan asevoimat iski örkkien asemiin Nova Majatškassa. Miehittäjät olivat perustaneet sinne esikuntansa ja kasarminsa entiseen lastenparantolaan. He eivät ole siellä enää. Odotamme virallista lukua kuolleista venäläisistä, Khlan kirjoittaa.

Ukrinform kertoo ukrainalaisten tuhonneen 16 paikkaa, jonne Venäjä on pystyttänyt kasarmeja ja ammusvarastoja.

Ukrainan ilmahyökkäysjoukkojen kerrotaan myös aiheuttaneen keskiviikkona merkittäviä kalustotappioita Venäjälle Itä-Ukrainan etulinjassa.

– Heinäkuun 13. päivänä vihollinen aloitti valtavan hyökkäyksen Ukrainan asemiin. Mutta olimme valmiita. Organisoituaan selkeän taktisen vuorovaikutuksen Ukrainan asevoimien ja kansalliskaartin muiden yksiköiden kanssa, 80. prikaatin ilmahyökkäyssotilaat osuivat yhdeksään venäläiseen panssarivaunuun, seitsemään panssaroituun ajoneuvoon, kuorma-autoon ja tuhosi noin 70 miehittäjää, Ukrainan ilmahyökkäysjoukkojen 80. prikaati raportoi Facebook-julkaisussa. Taistelun tarkkaa sijaintia julkaisussa ei kerrota.

Raportissa kerrotaan myös, että Ukrainan joukot käyttivät taisteluissa Stugna-p-, Javelin-, ja NLAW-panssarintorjuntaohjuksia sekä RPG-7- ja AT-4-kranaatinheittimiä Venäjän kaluston tuhoamiseen.

– Näin suuren määrän tuhoaminen hyökkääjän kalustoa ei suinkaan ole Ukrainan asevoimien lopullinen voitto, vaan merkittävä askel voiton tuomiseksi lähemmäs, raportissa sanotaan.