Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Downing Streetin Larry-kissan valtakausi uhkaa katketa, kun Boris Johnson lähtee

Britannian pääministerin virka-asunnon epävirallinen valtias, harmaavalkoinen kollikissa Larry, on vaarassa joutua puolustamaan asemaansa kissatappelussa. Näin voi käydä, jos tulevaksi pääministeriksi ja Boris Johnsonin seuraajaksi valitaan entinen puolustusministeri Penny Mordaunt.

Suosiotaan kasvattanut Mordaunt paljasti Conservative Home -verkkosivun kyselyssä, että hänellä on kotonaan neljä burmalaiskissaa. Mordaunt epäili, että niiden tuominen Downing Streetille voi muodostua haasteeksi Larrylle.

Larry on valvonut Downing Streetin menoa jo kolmen konservatiivipääministerin aikana. Larry aloitti päähiirenjahtaajan virassa nelivuotiaana vuonna 2011. Sen jälkeen pääministerin virka-asunnon ovat jättäneet ensin David Cameron ja sitten Theresa May. Johnsonin lähdön hetki koittaa syyskuussa.

Larry on usein esiintynyt tv-kuvissa Downing Streetin edessä ja kommentoi ajankohtaisia kysymyksiä myös epävirallisella Twitter-tilillään, jolla on liki 640 000 seuraajaa. Larry teki Twitterissä selväksi, ettei ole lähdössä minnekään vaikka Johnson joutuukin pian korjaamaan kamppeensa.

– 1. En ole "Boris Johnsonin kissa". 2. Kuten kaikki pääministerit, hän on vain tilapäinen asukas Downing Streetillä. 3. Minä asun täällä pysyvästi. Kun hän lopulta lähtee, minä jään tänne. 4. Kyllä, tämä on kaikkiaan hyvin noloa, mutta se on pian ohi, Larry selvensi.