Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläiset suuttuivat Ikean loppuunmyynnistä – ”Ostosaika rajoitettu alle varttiin”

Venäläismedia on uutisoinut tiuhaan Ikean epäonnistuneesta tavaroiden loppuunmyynnistä verkkomyymälässä. Välillä sivut ovat olleet nurin, eivätkä venäläiset ole päässeet ostoksille. Ikea lopettaa toimintansa Venäjällä, koska Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Venäläisiä harmittaa nyt, että Ikea on rajoittanut ostosaikaa verkkosivuillaan 10–15 minuuttiin, kertoo venäläislehti GazetaRu.

– Älä päivitä sivua kesken jonotuksen, tai putoat jonon hännille. Odotus verkkomyymälään kestää muutamista minuuteista yli tuntiin, GazetaRu päivittelee Ikean venäläissivuston tietoja ostajille.

– Huomaathan, että ostosaikaasi on rajoitettu, järjestelmä saattaa palauttaa sinut 10–15 minuutin kuluttua takaisin jonoon, venäläislehti äimistelee Ikean verkkosivuja.

Lehti neuvoo, kuinka venäläisostajat onnistuvat verkkomyymälän ostoksissa. Se kertoo, ettei henkilökohtainen Ikea-tilli tai sivuston ostoslista ole käytettävissä.

Venäläiset ovat olleet viime aikoina pettyneitä Ikeaan. Viime viikolla yritys oli todennut, ettei pysty toimittamaan verkkotilauksia Moskovan ja Pietarin alueella.

Viime vuonna Ikea oli Venäjän suurin käyttötavaroiden myyjä. Esimerkiksi sen Moskovassa VDNH:n lähistöllä Maailman valtakadulla sijaitsevassa myymälässä oli aina suuri kuhina.

Ikean skandinaavisen mutkaton palvelukonsepti ja käytännölliset arjen ratkaisut ovat olleet venäläisten suuressa suosiossa. Moskovassa yritys järjesti jopa ilmaiskuljetuksia asiakkailleen. Uutissuomalainen on kertonut aiheesta aiemmin täällä.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan Ikea ilmoitti ensin keskeyttävänsä toimintansa ja sitten lopettavansa ja myyvänsä varastonsa tyhjäksi.

Lopetuspäätöksen jälkeen ostoksille pääsi ensin Ikean venäläinen henkilökunta ja sittemmin alkoi varaston verkkoloppuunmyynti. Uutissuomalainen kertoi Ikean loppuunmyynnistä heinäkuun alussa.

Tavaroita halutaan niin valtavasti, että Ikea on ollut kovassa pulassa Venäjän loppuunmyyntinsä kanssa.

Venäjän käyttötavaroiden myynti tippui huhtikuussa vajaan viidenneksen, 17 prosenttia, pitkälti länsimaisten yritysten suljettua ovensa.

Moskovan alueen käyttötavaroiden myynti taas laski huhtikuussa peräti reilusti yli kolmanneksen, 37 prosenttia. Uutissuomalainen on kertonut aiemmin asiasta täällä. Uutissuomalainen kertoi tänään myös, kuinka myös toinen ruotsalainen yritys H&M jättää Venäjän.