Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrityksiä lopetetaan Venäjällä kiihtyvään tahtiin – Peskov: ”Tilanne vaikea, mutta parempi kuin länsi odotti”

Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov myönsi venäläistoimittajille, että maan taloustilanne on vaikea.

– Kyllä, tietenkin, nykytilanne on vaikea. Sitä mutkistaa epäystävällinen kollektiivinen länsi, Kremlin tiedottaja sanoi GazetaRu:n mukaan.

Uutisuomalainen kertoi tänään aiemmin, kuinka Venäjällä vallitsee talouspessimismi. Luottamus tulevaan on alin koko mittaushistoriassa.

Luottamus talouteen on alhainen muissakin mittausmaissa, mutta venäjällä vain 5 prosenttia suhtautuu optimistisesti maan talouden näkymiin seuraavan vuoden aikana.

GazetaRu tuo lisäksi esiin, kuinka Venäjällä on sulkeutunut maalis-kesäkuussa liki viidennes, 17,5 prosenttia enemmän yrityksiä kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Tämä on 113 500 yritystä.

– Vaikka tilanne on vaikea, se on parempi kuin kollektiivinen länsi odotti yrittäessään saartaa talouttamme asettamalla pakotteita ja niin edelleen, Peskov lisäsi.

Yritykset ovat sulkeneet ovensa Venäjällä ja Venäjän talous on kärsinyt. Länsi on asettanut pakotteita ja länsiyritykset vetäytyneet Venäjältä siksi, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja jatkaa yhä hyökkäystään.

Juttua korjattu 20.7. klo 15.16: Otsikossa väitettiin, että Venäjällä olisi sulkeutunut viidennes yrityksistä. Todellisuudessa maassa on sulkeutunut liki viidennes enemmän yrityksiä kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.