Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenilla todettiin koronatartunta – Valkoisen talon mukaan oireet hyvin lieviä

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenilla on todettu koronavirustartunta. Asiasta kertoo Valkoinen talo.

Biden, 79, antoi positiiviseksi todetun koronatestinäytteen torstaiaamuna paikallista aikaa. Valkoisen talon mukaan presidentti on rokotettu ja hän on saanut kaksi tehosteannosta. Bidenin oireiden kerrotaan olevan hyvin lieviä.

Korkean ikänsä vuoksi Bidenilla on keskivertoa suurempi riski sairastua vakavampaan koronaviruksen tautimuotoon.

Presidentti eristäytyy Valkoisessa talossa ja jatkaa kaikkien tehtäviensä suorittamista. Biden jatkaa eristäytymistä siihen asti, että hänen koronatestinsä on jälleen negatiivinen.

Valkoisen talon koronaviruskoordinaattori ja lääkäri Ashish Jha kertoi uutiskanava CNN:lle, että presidentin oireisiin kuului vuotava nenä, kuiva yskä ja väsymys.

CNN:n mukaan presidentin vaimo Jill Biden kertoi toimittajille antaneensa negatiivisen koronavirustestin torstaiaamuna.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Joe Biden on antanut positiivisen koronavirusnäytteen. Hänen edeltäjänsä Donald Trump sai koronatartunnan vuoden 2020 syksyllä.

Presidentti on aloittanut koronaviruslääkkeen käytön

Biden on myös aloittanut koronaviruslääke Paxlovidin käytön. Pfizer-yhtiön kehittämä Paxlovid on ensimmäinen suun kautta otettava koronaviruslääke, joka sai käyttöluvan Euroopan unionin alueella.

Euroopan lääkevirasto hyväksyi Paxlovidin käytön EU:n alueella tammikuussa. Sittemmin myös muut lääkkeet ovat saaneet myyntilupia.

Valkoinen talo sanoi tiedottavansa presidentin tilanteesta päivittäin.

Valkoisen talon lääketieteellinen yksikkö ottaa torstaina aikana yhteyttä presidentin kanssa läheisessä kontaktissa olleisiin. Heihin kuuluvat myös esimerkiksi kaikki kongressin ja median jäsenet, jotka olivat tekemisissä presidentin kanssa keskiviikkoisen matkan aikana.

Presidentin edellinen koronavirustesti otettiin tämän viikon tiistaina. Tuolloin testi oli negatiivinen.