Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hätääntyneet ravintola-asiakkaat juoksivat poliisipartiota vastaan perässään puukolla aseistautunut mies Turussa – joukossa myös alaikäisiä

Poliisipartiota vastaan juoksi Turussa lauantai-iltana hätääntyneitä ihmisiä perässään mies, jolla oli puukko kädessä, kertoi Lounais-Suomen poliisilaitos.

Poliisi otti miehen kiinni lauantai-iltana Turun keskustasta Aurakadulta. Kiinniotto tapahtui poliisin mukaan lopulta ilman fyysistä vastarintaa.

Miestä epäillään tapon yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta.

Poliisi kertoi saaneensa tehtävän Turun Aurakadulle noin kello 21.25 lauantai-iltana, koska läheisessä ravintolassa mies oli uhkaillut asiakkaita puukolla.

Rikoskomisario Tommi Kosunen ei vahvistanut STT:lle sunnuntaina tapahtumapaikkaa, mutta sekä Iltalehden että Turun Sanomien tietojen mukaan kyseessä oli Hansa-korttelin Burger King -hampurilaisravintola.

Kosusen mukaan miehen epäillään yrittäneen lyödä puukolla ainakin yhtä ihmistä. Ravintolassa oli hänen mukaansa useita ihmisiä tapahtuma-aikaan paikalla, ja asianomistajien joukossa oli myös alaikäisiä. Poliisin mukaan henkilö, jota miehen epäillään yrittäneen lyödä, oli aikuinen. Kukaan ei lopulta loukkaantunut tilanteessa.

– Alustavissa kuulusteluissa kerrottiin, että yhtä on selkeästi yritetty lyödä, Kosunen sanoi.

Epäilty on Kosusen mukaan täysi-ikäinen.

Kiinniottovideo leviää sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa sunnuntaina kiertäneessä videossa näkyy, että poliisi otti tummaan pikeepaitaan ja mustiin housuihin pukeutuneen miehen kiinni Aurakadulla sijaitsevan Fazer-kahvilan ulkopuolella. Videolla mies pudottaa kädestään jonkin esineen, kun poliisi käskyttää häntä.

Poliisi kertoi käskeneensä miestä aseella uhaten luopumaan puukosta. Videolla näkyvät tapahtumat vastaavat poliisin kertomaa, ja poliisi kertoi takavarikoineensa puukon rikoksen tekovälineenä.

Epäilty pidätettynä

Sunnuntai-iltapäivällä ennen kello 14:ää Kosunen kertoi, että esitutkinta on vasta alussa. Poliisi ei ollut vielä tuolloin kuulustellut epäiltyä, joten Kosunen ei osannut ottaa vielä kantaa teon mahdolliseen motiiviin tai muihin yksityiskohtiin.

Epäilty oli iltapäivällä pidätettynä, mutta poliisi kertoi arvioivansa tilannetta uudelleen, kun mies on saatu kuulusteltua.