Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myöhässä maksettujen verojen koroista kertyi viime vuonna valtiolle miljoonapotti

Myöhässä maksettujen mätkyjen ja kiinteistöverojen koroista kertyi Suomen valtiolle viime vuonna noin seitsemän miljoonaa euroa, Verohallinto kertoo tiedotteessaan.

Viime vuonna 300 000 ihmistä maksoi jäännösveronsa eli mätkynsä myöhässä. Kiinteistöveronsa maksoi myöhässä puolestaan yli puoli miljoonaa suomalaista.

Myöhässä maksetuista mätkyistä kertyi maksettavaksi korkoa lähes kuusi miljoonaa euroa ja kiinteistöveroista noin miljoonan euron verran.

Jos veroa ei ole maksanut eräpäivään mennessä, se alkaa kerryttää korkoa heti seuraavasta päivästä alkaen. Viivästyskorko on seitsemän prosenttia.

– Vaikka suuri osa suomalaisista on tunnollisia veronmaksajia, esimerkiksi yllätyksenä tulleen jäännösveron maksaminen voi osalla jäädä viipymään pitkäksikin aikaa, ylitarkastaja Irene Laine Verohallinnosta sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa noin 40 000 suomalaisella on yhä maksamatta mätkyjä, joiden eräpäivä oli viime vuoden puolella.

Sadoillatuhansilla suomalaisilla mätkyjen eräpäivä ensi viikolla

Verohallinnon mukaan noin 300 000 suomalaisella on mätkyjen eräpäivä ensi viikon maanantaina 1. elokuuta. Kiinteistöveroja erääntyy puolestaan lähes kahdella miljoonalla veronmaksajalla sitä seuraavana maanantaina eli 8. päivä elokuuta.

Verottaja suosittelee ihmisiä käyttämään e-laskua, jotta mätkyt ja kiinteistövero eivät jäisi unohtumisen takia maksamatta.

– Jos maksupäivät osuvat kesälomalle, verot eivät välttämättä ole päällimmäisenä mielessä, Laine sanoo tiedotteessa.

– Kun ottaa käyttöön e-laskun, Verohallinnon lähettämät laskut tulevat jatkossa suoraan omaan verkkopankkiin.

Jos veroja ei pysty tilapäisesti maksamaan, voi Verohallinnon kanssa sopia myös maksujärjestelyistä, tiedotteessa muistutetaan.