Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Medvedev piirsi Ukrainan kartan uusiksi – Puolalle ja Venäjälle jättiosa, Ukrainalle jäisi lähinnä Kiova

Venäjän entinen presidentti, nykyinen turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev jatkaa rajuilla kommenteillaan.

Nyt hän on julkaissut Telegram-kanavallaan kaksi karttaa. Toinen esittää Ukrainaa, johon kuuluvat itäiset separatistialueet ja Krim. Toisessa Ukrainaan jäisi kuulumaan lähinnä Kiova. Itäinen osa olisi Venäjää, läntinen Puolaa.

Pieni osa menisi Unkariin ja Romaniaan. Lisäksi Moldova kuuluisi Romaniaan.

– Länsimaiset analyytikot uskovat, että näin todella tapahtuu, Medvedev uhoaa.

Medvedev on pitkin kesää sättinyt niin läntisiä johtajia kuin Ukrainaakin. Hän pyrkii mitätöimään Ukrainaa valtiona, vaikka Volodymyr Zelenskyin vahva johtajuus ja Ukrainan puolustustahto on varmasti yllättänyt helmikuun jälkeen Venäjän.

Medvedev toteaa Telegramissaan, että virallinen kansainvälisesti tunnustettu Ukraina, johon kuuluu itäiset separatistialueet sekä Krim, on harhaa.

– Vain Ukrainan presidentin huumeiden sekoittamissa aivoissa näkyy valoisa kuva maansa tulevaisuudesta (jossa Ukrainalla on nykyiset, kansainvälisesti tunnustetut alueet ja jossa Moldova on itsenäinen valtio).