Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wuhanista löytyi taas koronaa, liki miljoona joutui eristyksiin

Liki miljoona ihmistä Wuhanissa Kiinan keskiosassa on määrätty eristyksiin sen jälkeen kun koronatesteissä löydettiin neljä oireetonta tapausta, kertoo yleisradioyhtiö BBC. Globaalin koronapandemian katsotaan alkaneen Wuhanista loppuvuonna 2019.

Jiangxian piirikunnan asukkaat on määrätty pysymään sisällä kodeissaan tai majoituspaikoissaan ainakin kolmen päivän ajan.

Wuhanin asukkaita testataan toistuvasti koronatartuntojen varalta. Taannoisissa testeissä löytyi kaksi oireetonta tartuntaa ja jäljityksen jälkeen vielä kaksi tartuntaa lisää.

Miljoonia eristetty

Kiina noudattaa edelleen tiukkaa nollakoronapolitiikkaa, toisin kuin länsimaat, jotka ovat hyväksyneet sen, ettei viruksesta päästä enää eroon. Tiukan linjan vuoksi maassa on ollut toistuvia koronasulkuja ja miljoonia ihmisiä on määrätty pysymään kodeissaan.

Shanghaissa tiukka koronasulku loppui vasta viime kuussa, kestettyään kaksi kuukautta. Vaikka koronasulku on päättynyt, asukkaita testataan jatkuvasti tartuntojen varalta.

Jatkuvat koronasulut ovat häirinneet pahasti Kiinan taloutta. Suuri määrä kiinalaisyhtiöitä onkin siirtynyt niin sanotun suljetun kierron järjestelmään, jossa työntekijöitä kehotetaan jäämään työvuoron jälkeen työpaikalle, jotta mahdollisuudet saada koronatartunta pienenisivät.

Aikaisemmin tällä viikolla Science-lehdessä julkaistut tutkimustulokset vahvistivat, että koronapandemia sai alkunsa juuri Huananin villieläintorilta Wuhanissa.