Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Söitkö näitä maissilastuja? Liiallinen käyttö voi aiheuttaa pahoinvointia ja päänsärkyä

Ruokavirasto on tiedottanut tällä viikolla useamman eri merkin luomumaissilastujen takaisinvedoista.

Keskiviikkona Oy Paulig Finland Ab ja SOK ilmoittivat vetävänsä markkinoilta luomumaissilastuja, joiden valmistuksessa käytetyssä maissijauhossa on valmistajan omavalvontatutkimuksissa todettu tropaanialkaloideja, atropiinia ja skopolamiinia.

Tropaanialkaloidit ovat kasvien luontaisia toksiineja. Tuotteiden kohtuullisesta käytöstä ei ole haittaa, mutta liiallinen käyttö voi aiheuttaa väliaikaisia oireita, kuten pahoinvointia tai päänsärkyä.

Takaisinveto laajeni torstaina, kun myös Midsona Finland Oy ilmoitti vetävänsä markkinoilta luomumaissilastuja, joista löytyi samaan tapaan kohonneita pitoisuuksia tropaanialkaloideja.

Takaisinvedot koskevat Santa Maria Tortilla Chips Organic-, Änglamark Seasalt Tortilla Chips- ja Urtekram Tortilla Chips -luomumaissilastuja. Tuotteita on ollut myynnissä ruokakaupoissa eri puolilla Suomea.

Tarkemmat tiedot tuote-eristä ja ohjeita tuotteita ostaneille kuluttajille löytyy Ruokaviraston sivuilta täältä ja täältä.