Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Eurostat julkistaa tänään euroalueen inflaation ja arvion talouskasvusta, Kiinan ja Yhdysvaltain presidentit sopivat puhelimitse tapaavansa kasvokkain

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

EU:n tilastoviranomainen Eurostat julkistaa tänään euroalueen inflaation ja arvion talouskasvusta

EU:n tilastoviranomainen Eurostat julkistaa tänään euroalueen inflaation heinäkuun ennakkotiedot sekä arvion EU-alueen talouskasvusta vuoden toisella neljänneksellä.

Kesäkuussa euroalueen inflaatio nousi uuteen ennätykseen. Euroalueen inflaatio oli kesäkuussa 8,6 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen.

Kuluttajahintojen nousun takana on etenkin energian hinnan nousu sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa.

Heinäkuun puolivälissä Euroopan komissio ennusti euroalueen talouskasvun olevan tänä vuonna 2,6 prosenttia ja ensi vuonna 1,4 prosenttia.

Applen liikevaihto kasvoi 83 miljardiin dollariin

Teknologiayhtiö Applen liikevaihto kasvoi kesäkuun loppupuolella päättyneellä tuloskaudella 83 miljardiin dollariin. Liikevaihdossa oli kasvua 2 prosenttia.

Yhtiö tuotemyynti oli vuosineljänneksen aikana 63,4 miljardia dollaria, missä on laskua viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Sen sijaan yhtiö onnistui kompensoimaan tuotemyynnin laskua palveluiden myynnillä, joka kasvoi 19,6 miljardiin dollariin.

Apple on maailman arvokkaimpia pörssinoteerattuja yhtiöitä ja liikevaihdolla mitattuna yksi suurimmista. Viime tammikuussa siitä tuli ensimmäinen yhtiö jonka arvo ylitti kolme biljoonaa. (Lähde: AFP)

Euroopan rajavirasto peitteli Kreikan laittomuuksia siirtolaisten kanssa

Euroopan rajavirasto Frontex on rutiininomaisesti peitellyt Kreikan rannikkovartioston laittomuuksia tietovuodon mukaan.

Kreikan rannikkovartiosto on säännönmukaisesti puskenut maahantulijoita takaisin Turkin aluevesille, vaikka heidät pitäisi tuoda Kreikkaan.

Frontex on esimerkiksi lopettanut valvontalennot Aigeianmerellä, jotta he eivät näkisi Kreikan tekoja eivätkä joutuisi näin todistamaan laittomuuksia.

Luottamuksellinen 129-sivuinen raportti vuodettiin muun muuassa saksalaiselle Der Spiegelille ja ranskalaiselle Le Monde-lehdelle. (Lähde: AFP)

Kiinan ja Yhdysvaltain presidentit sopivat puhelimitse tapaavansa kasvokkain

Yhdysvaltain ja Kiinan presidentit Joe Biden ja Xi Jinping ovat keskustelleet puhelimitse ja sopineet myös tapaavansa kasvokkain.

Valkoisen talon mukaan neuvotteluissa tähdättiin kahden maailmanmahdin ongelmaisten välien silotteluun. Kiinalainen valtionmedia kuvaili yli kaksituntista puhelua suorasanaiseksi.

Xi muun muassa varoitti Bidenia "leikkimästä tulella" Taiwanin suhteen. Taiwan on itsehallinnollinen saari Kiinan rannikolla ja Yhdysvaltain läheinen liittolainen. Kiina ja Taiwan pitävät molemmat itseään Kiinan laillisena hallintona.

Jännitteet Taiwanin suhteen ovat kasvaneet viime aikoina. (Lähde: AFP)

Kentuckyn äkkitulvissa kuollut vähintään kahdeksan ihmistä, uhrimäärän uskotaan nousevan

Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut vedenpaisumuksellisten sateiden aiheutettua äkkitulvia Kentuckyn osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kuvernööri Andy Beshearin mukaan kuolemat tullaan laskemaan kaksinumeroisina ja uusista uhreista on saatu tietoja tunnin välein.

Kentucky-joen pohjoishaaran veden syvyys on yleensä 30-60 senttiä, mutta torstain aikana haaran syvyys kasvoi melkein kuuteen metriin.

Beshear on julistanut hätätilan kuuden piirikunnan alueelle, joilla neljä helikopteria on pelastanut kymmenittäin ihmisiä katoilta. Jotkut asukkaista ovat paenneet tulvia puihin. (Lähde: AFP)