Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV:n uutiset: Havis Amandan suihkulähde korjataan

Helsingissä sijaitseva Havis Amandan suihkulähde on saamassa peruskorjauksen, MTV:n uutiset kertoi perjantaina. Korjauksen ajaksi suihkulähteeseen kuuluva, naista esittävä veistos viedään sisätiloihin konservoitavaksi.

Suihkulähteen korjauksesta kertoi MTV:n uutisille Helsingin kaupungin vs. kulttuurijohtaja Reetta Heiskanen. Hänen mukaansa korjauksen suunnittelutyö voisi edistyä talven aikana ja varsinainen peruskorjaus käynnistyä ensi keväänä. Heiskanen arvioi, että korjaus voi kestää yli vuoden.

Suihkulähde vaatii peruskorjauksen, koska siinä on havaittu vaurioita. Muun muassa suihkulähteen yläosassa olevassa altaassa on halkeama.

Havis Amandan suihkulähde on ollut suosittu kokoontumispaikka muun muassa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen menestyksen juhlinnassa, ja juhlijoilla on ollut tapana kiipeillä suihkulähteessä. Osan suihkulähteen kärsimistä vaurioista epäillään olevan peräisin urheilujuhlinnasta.