Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelosin vierailu suututti Kiinan ja ruuhkautti Flightradarin – suosittu lentoseurantasivusto joutui rajoittamaan kävijämääriä

Jännitys Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin Taiwanin-vierailun tiimoilla oli tiistaina niin käsinkosketeltava, että lentoliikennettä seuraava Flightradar24-sivusto joutui rajoittamaan kävijämääriä.

Sivustolla oli yhtä aikaa pitkälti yli 700 000 ihmistä. Enemmänkin olisi varmasti halunnut mukaan. Sivusto joutui kuitenkin rajoittamaan palvelun käyttöä ihmisiltä, jotka eivät olleet sen tilaajia, koska kapasiteetti ei riittänyt.

Kiinnostus tosin lopahti lähes yhtä äkkiä kuin oli alkanutkin. Sen jälkeen kun Pelosia kuljettanut kone oli tovin nököttänyt kiitoradalla Taipeissa, kävijämäärät palasivat normaalille tasolle.

Kiina oli jo ennakkoon ilmoittanut pitävänsä Pelosin vierailua vakavana provokaationa. Kiina pitää Taiwania kapinallisena maakuntanaan, jonka se on valmis palauttamaan emämaan yhteyteen, tarvittaessa vaikka sotilasvoimin.