Valtiovarainministeri Saarikko: Veronkevennysten mittakaava, ajoitus ja toimivuus mietittävä huolella

VM:n ehdotus ensi vuoden tulo- ja menoarvioksi on tarkoitus saada valmiiksi torstaina.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoo, että kaikki mahdolliset veronkevennykset pitää miettiä huolella. Saarikko sanoo, että huolella on mietittävä niiden toimivuus, ajoitus ja mittakaava. Valtiovarainministeriön sisäisten budjettineuvotteluiden loppusuora alkoi tänään Saarikon johdolla. Valtiovarainministeriön ehdotus ensivuoden tulo- ja menoarvioksi on tarkoitus saada valmiiksi torstaina.

Saarikko sanoo, että hallituksen on mietittävä budjettiriihessä täsmätoimia kansalaisten arjen helpottamiseksi, mutta samaan aikaan on pidettävä huolta myös valtion taloudesta. Hän totesi yhdistelmän olevan vaativa.

Koko hallituksen budjettiriihi järjestetään elo-syyskuun vaihteessa.

Saarikon mukaan VM:n budjettineuvotteluiden aluksi saadaan tilannearvio talouden kokonaiskuvasta.

– Kesänkin aikana ennusteet ja arviot niin meillä kuin muuallakin ovat kääntyneet huonompaan suuntaan, Saarikko sanoi toimittajille ennen neuvotteluiden alkamista.

Hänen mukaansa siksi onkin tärkeää saada ajantasainen kuva, miltä talouden tilanne tällä hetkellä näyttää. Hänen mukaansa jokainen suomalainen on nähnyt talouden tilanteen myös arjessaan. Ukrainan sota on heijastunut Suomeen ruoan, liikkumisen ja energian kohonneina kustannuksina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka