Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lavrov: Venäjä tukee Myanmarin sotilasjuntan pyrkimyksiä "maan vakauttamiseksi"

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kommentoi Myanmarin tilannetta ollessaan valtiovierailulla maan pääkaupungissa Naypyidawissa.

Maata hallitseva sotilasjuntta ilmoitti maanantaina jatkavansa maassa julistettua poikkeustilaa kudella kuukaudella. Poikkeustila julistettiin maahan helmikuussa 2021, kun juntta kaappasi vallan Aung San Suu Kyin johtamalta, vaaleilla valitulta puolueelta.

Reuters: Myanmarin sotilasjuntta jatkaa poikkeustilaa kuudella kuukaudella

– Tuemme juntan pyrkimyksiä vakauttaa maan tilanne, Lavrov kommentoi.

Venäjä on juntalle paitsi merkittävä liittolainen, myös aseiden toimittaja. Ihmisoikeusjärjestöt ovat syyttäneet Venäjää siviilien tappamiseen käytettyjen aseiden toimittamisesta Myanmariin.

– Ensi vuonna maassanne järjestetään vaalit, ja toivomme teille menestystä pyrkimyksistänne tehdä maastanne vahvempi ja vauraampi, Lavrov totesi.

Oppositio on epäillyt toistuvasti elokuussa 2023 järjestettävien vaalien rehellisyyttä.

Lavrovin on tarkoitus osallistua Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestö ASEANin ulkoministerikokoukseen. Juntan edustajaa ei ole kutsuttu kokoukseen, sillä ASEAN syyttää juntan kieltäytyneen dialogista muiden maiden kanssa.

Juntta teloitti viime viikolla neljä vankia, joiden joukossa oli demokratia-aktivisti. Kyseessä olivat maan ensimmäiset teloitukset vuosikymmeniin.

Lavrovin kommenteista uutisoi The Moscow Times.