Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trumpin kotietsintä perustui epäilyihin puolustusasiakirjojen laittomasta säilytyksestä, FBI takavarikoi "huippusalaisia" asiakirjoja

Floridalainen tuomari on julkaissut presidentti Donald Trumpin kotietsintää koskevan etsintäluvan ja siihen liittyviä materiaaleja.

Määräyksestä käy ilmi, että liittovaltion poliisin FBI:n tekemä kotietsintä perustui osin epäilyihin arkaluontoisten puolustusasiakirjojen laittomasta säilyttämisestä.

Nyt julkistetuista asiakirjoista käy ilmi, että FBI:n agentit takavarikoivat etsinnässä merkittävän määrän huippusalaisiksi merkittyjä asiakirjoja.

Aiemmin tänään Wall Street Journal- lehti uutisoi. että FBI:n agentit löysivät kotietsinnässä 11 salaiseksi luokiteltua asiakirjakokonaisuutta,

Lehden mukaan osa asiakirjoista oli merkitty "erittäin salaisiksi" ja tarkoitettu säilytettäväksi ainoastaan erityisissä hallinnon tiloissa.

FBI:n agentit veivät ratsiassa lehden mukaan noin 20 laatikkoa tavaroita, jotka sisälsivät muun muassa valokuvakansioita sekä tietoa Ranskan presidentistä.

Trumpin asianajajien mukaan Trump käytti presidenttinä oikeuttaan muuttaa asiakirjojen turvallisuusluokitusta ennen virkakautensa loppua. Lehti kuitenkin huomauttaa, että vaikka presidentillä on oikeus muuttaa asiakirjojen luokitusta, vaatii se liittovaltion säätelemän prosessin seuraamista.