Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laivamatkustus Helsingin satamassa elpymässä

Laivamatkustus Helsingissä on elpymässä hyvää vauhtia. Helsingin Satama kertoo matkustuksen palautuneen niin, että taso on enää noin 20 prosenttia alempi kuin koronapandemiaa edeltäneinä ennätysaikoina.

Satamayhtiön mukaan Helsingin linjaliikenteessä kulki tammi-heinäkuussa 4,5 miljoonaa matkustajaa. Kasvua on kertynyt vuoden takaisesta 203 prosenttia.

– Ilolla olemme ottaneet vastaan matkustajat, jotka varsinkin kesäkaudella ovat innolla lähteneet laivalla niin Tallinnaan, Tukholmaan kuin Travemündeenkin, kertoo Helsingin Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari tiedotteessa.

Hänen mukaansa lokakuussa päättyvä kansainvälinen risteilykausikin on hyvässä vauhdissa. Matkustaminen on jälleen koronan jälkeen kiinnostavaa, hän arvioi.

Vilkkainta matkustus on ollut Helsingin ja Tallinnan välillä. Reitillä kulki tammi-heinäkuussa 3,5 miljoonaa matkustajaa, Tukholman ja Helsingin välillä matkustajia oli lähes 790 000.

Ennen koronapandemiaa Helsinki oli Euroopan vilkkain matkustajasatama.

Rahtimäärät nousseet ennätystahtiin

Helsingin kautta kuljetetut rahtimäärät ovat satamayhtiön mukaan nousseet ennätystahtiin.

Tammi-heinäkuussa kokonaistavaraliikenteen määrä oli 8,9 miljoonaa tonnia, mikä on yli kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Siitä oli tuontia 4,2 miljoonaa tonnia ja vientiä 4,7 miljoonaa tonnia.