Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi kertoo lopettavansa emokarhun, jonka jalka jäi pienpetorautaan viime kesänä

Poliisi kertoo lopettavansa karhuemon, jonka jalka jäi pienpetorautaan viime kesänä.

Poliisin mukaan Luonnonvarakeskuksen eläinlääkärit ovat arvioineet, että raudan aiheuttamat kivut täyttävät eläinsuojelulain mukaiset kriteerit karhun lopettamiselle.

Eläinlääkäreiden mukaan tulehtuneen jalan operointi lisäisi merkittävästi kipua ja vakavien infektioiden riskiä.

Pyyntirauta on ollut karhun jalassa kiinni vähintään vuoden ajan ja rauta on todennäköisesti syvällä eläimen jalan kudoksissa. Siksi on todennäköistä, ettei pyyntirautaa voitaisi poistaa jalasta ilman kirurgiaa.

Raudan poistaminen kirurgisesti olisi poliisin kuulemien eläinlääkäreiden mukaan suuri operaatio, joka olisi vaarallinen sekä karhulle että operaatioon osallistuville ihmisille.

Karhun kohtalo on herättänyt paljon keskustelua

Uutinen loukkaantuneesta karhuemosta on herättänyt paljon keskustelua, ja poliisia on vaadittu poistamaan rauta ja vapauttamaan karhu takaisin luontoon.

Vuosi sitten karhu oli tarkoitus nukuttaa raudan poistoa varten, mutta eläintä ei onnistuttu pyydystämään ennen kuin se siirtyi talvipesään.

Karhusta ei tehty havaintoja ennen kuin se tallentui Enossa riistakameraan tämän vuoden heinäkuun loppupuolella.

Itä-Suomen poliisi tekee karhusta lopetuspäätöksen tämän viikon aikana ja pyytää alueen riistanhoitoyhdistykseltä suurriistavirka-apua karhun lopettamiseksi.