Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö: Turkki tehnyt eilen ilmaiskuja Pohjois-Syyriassa

Turkin kerrotaan tehneen ilmaiskuja pohjoisen ja itäisen Syyrian alueella. Asiasta kertoo muun muassa Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Tiedot iskuista ja kuolleiden määrästä vaihtelevat. Järjestö kertoi eilen, että iskussa olisi kuollut 17 ihmistä. Sen mukaan joukossa oli niin Syyrian hallituksen kuin kurdijärjestöjenkin sotilaita.

Syyrian valtion virallisen uutistoimiston Sanan mukaan nimetön sotilaslähde olisi vahvistanut iskussa kuolleen kolme syyrialaista sotilasta.

Järjestön mukaan kuolleiden määrän uskotaan kasvavan, koska ihmisiä on kadoksissa ja vakavasti loukkaantuneina.

Lisäksi järjestön mukaan Turkin joukot ovat iskeneet alueella useisiin sotilaallisiin tarkastuspisteisiin maa- ja ilmapommituksilla. Alueilla ei kuitenkaan kerrota olleen uhreja.

Järjestö kertoi eilen myös toisesta Turkin tekemästä iskusta, jossa olisi kuollut sen mukaan 19 ihmistä.

Turkin puolustusministeriö puolestaan kertoo kurdijoukkojen iskeneen Turkin alueelle ja tappaneen yhden sotilaan.

Turkki haki heinäkuussa Iranin ja Venäjän hyväksyntää hyökkäykselle

Turkki odotti kuukausi sitten Venäjän ja Iranin kanssa pidetyssä huippukokouksessa maiden tukevan sen taisteluja Syyriassa. Turkin oli arvioitu hakevan tapaamiselta maiden hyväksyntää uudelle hyökkäykselle Pohjois-Syyriaan.

Turkki on halunnut vallata Pohjois-Syyriasta 30 kilometriä syvän "turvavyöhykkeen", joka olisi suunnattu Syyrian kurditaistelijoita vastaan.

Venäläisanalyytikko kommentoi uutistoimisto AFP:lle, ettei tapaamisen ajoitus ollut sattumaa, koska Turkki haluaisi suorittaa "erikoisoperaationsa" Syyriassa samaan aikaan kun Venäjä suorittaa omaa "erikoisoperaatiotaan" Ukrainassa.

Tapaamisen jälkeen Turkki on lisännyt hyökkäyksiään kurdien hallitsemilla alueilla Syyriassa terroristeina pitämiään kurdeja vastaan, AFP kertoo.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.