Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi kuoli ja yksi haavoittui vakavasti ampumavälikohtauksessa Malmössä – kuollut kuului Expressenin mukaan rikolliseen moottoripyöräjengiin

Yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti eilen alkuillasta Ruotsin Malmössä Emporia-ostoskeskuksessa tapahtuneessa ampumisessa.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan ampumisesta epäiltynä on pidätetty 15-vuotias poika.

Kuollut uhri on Expressenin mukaan ollut johtoasemassa moottoripyöräjengi Satudarahin alajärjestössä nimeltä Assassins, eli suomeksi salamurhaajat. Lehti kertoo jengin olleen osallisena verisessä konfliktissa Malmön alamaailmassa toista rikollisjärjestöä vastaan.

Alun perin Hollannista oleva Satudarah MC on toiminut myös Suomessa vuodesta 2017. Helsingin hovioikeus vahvisti sen täyttävän järjestäytyneen rikollisryhmän määritelmän vuonna 2019 oikeudenkäynnissä jengiläisiä vastaan.

Expressen kertoo, että ampumisessa kuolleella uhrilla oli rikosrekisteri ja tuomioita huume- ja pahoinpitelytapauksissa. Lehden mukaan uhri oli ollut vain tunteja ennen kuolemaansa yleisössä oikeudenkäynnissä, jossa kolmea hänen alaistaan syytettiin toisesta ampumatapauksesta.

Aftonbladet-lehden sanoo, ettei poliisi sulje pois mahdollisuutta, että tapaukseen liittyy useampi tekijä.