Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan sodassa kuolee tai haavoittuu joka päivä keskimäärin viisi lasta, raportoi Pelastakaa lapset

Ukrainan sodassa on kuollut tai haavoittunut jo ainakin 942 lasta, kertoo kansainvälinen Pelastakaa lapset -järjestö tiedotteessaan. Joka päivä kuolee tai haavoittuu keskimäärin viisi lasta.

YK:n ihmisoikeusasioiden korkean edustajan toimiston (OHCHR) tietojen mukaan yhteensä 356 lasta on kuollut ja 586 haavoittunut. Ainakin joka kuudes niistä lapsista, joiden kuolema on pystytty vahvistamaan, on ollut alle viisivuotias.

YK:n mukaan uhrien määrät ovat todennäköisesti paljon vahvistettuja suuremmat, eikä kaikkien lapsiuhrien tarkkaa ikää tiedetä. Suurin osa vahvistetuista lapsiuhreista on kuollut tai haavoittunut tiheästi asutettuihin kaupunkialueisiin suunnattujen pommitusten vuoksi.

Miljoonat ukrainalaislapset ovat paenneet kodeistaan, ja arvioiden mukaan yli kolme miljoonaa lasta elää pakolaisina naapurimaissa. Ukrainassa uskotaan olevan noin kolme miljoonaa lasta maansisäisinä pakolaisina.

– Lapset tarvitsevat enemmän kuin humanitaarista apua: he tarvitsevat toivoa. Toivoa sodan loppumisesta, toivoa kotiinpaluusta ja toivoa valoisasta tulevaisuudesta. Ilman merkityksellistä tukea ja sotatoimien välitöntä lopettamista Ukrainassa kuolee yhä useampia lapsia sekä lasten haaveet ja unelmat, sanoo Pelastakaa lasten Ukrainan-maajohtaja Sonia Khush tiedotteessa.