Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suurlähettiläspäivillä vuorossa presidentti Niinistön ja pääministeri Marinin puheenvuorot

Suomea maailmalla edustavien suurlähettiläiden kokoontuminen jatkuu tänään. Vuorossa ovat presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin (sd.) puheenvuorot.

Kolmepäiväinen suurlähettiläskokous alkoi Helsingissä eilen. Huomenna eli kokouksen päätöspäivänä puheenvuoron pitää eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

Eilen tilaisuudessa puhuivat muiden muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.).

Suurlähettiläspäivillä Suomen ulkomaanedustustojen päälliköt ja maan ulkopoliittinen johto tapaavat toisiaan. Kokous järjestetään perinteisellä kaavalla vasta toisen kerran tämän hallituskauden aikana. Kahtena viime vuonna tapahtuma on koronaviruspandemian vuoksi toteutettu virtuaalisesti.

Tapahtumassa käsitellään maailmanpolitiikan murrosta, kuten Venäjän laajamittaisen hyökkäyssodan vaikutusta kansainväliseen järjestykseen. Lisäksi esillä on muun muassa EU:n rooli ulko- ja turvallisuuspoliittisena toimijana muuttuvassa turvallisuuspoliittisessa ympäristössä.

Yleisö voi seurata tilaisuuden julkisia puheenvuoroja suorana ulkoministeriön verkkosivuilla ja Youtube-kanavalla. Tallenteet puheista ovat nähtävillä jälkikäteen ulkoministeriön verkkosivuilla.