Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän puolustusministeriltä ristiriitaista puhetta: "Venäjä hidastaa tietoisesti etenemistään Ukrainassa välttääkseen siviiliuhreja"

Venäjän armeija on tietoisesti hidastanut etenemistään Ukrainassa välttääkseen siviiliuhrit, väittää Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu. Näin kirjoittaa Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass.

Šoigu esitti väitteensä Shanghain yhteistyöjärjestö SCO:n jäsenmaiden puolustuspäälliköiden kokouksessa keskiviikkona.

– Noudatamme tiukasti humanitaarista oikeutta erikoisoperaation aikana. Hyökkäykset tehdään erittäin tarkoilla aseilla Ukrainan asevoimien sotilaalliseen infrastruktuuriin, kuten komentopaikoille, lentokentille, varikoihin, linnoitettuihin alueisiin ja puolustusteollisuuden kohteisiin, puolustusministeri sanoi.

Šoigu käytti osan puheenvuorostaan syyttääkseen Ukrainaa poltetun maan taktiikan käytöstä ja joukkojen sekä kaluston sijoittamisesta siviilikohteisiin.

Venäjä itse on syyllistynyt sotarikoksiin käymänsä tuhoamissodan aikana Ukrainassa, muun muassa iskemällä tarkoituksellisesti ja mielivaltaisesti siviilikohteisiin, usein myös tiheään asutetuilla alueilla.

Venäjä on käyttänyt raskasta aseistusta, kuten pommeja, ohjuksia ja raskaita tykistöammuksia iskeäkseen sairaaloihin, kouluihin, päiväkoteihin, ydinvoimaloihin, historiallisiin rakennuksiin ja kirkkoihin.

Venäjän asevoimen sotilaat ovat tappaneet, kiduttaneet ja raiskanneet siviilejä vallatuilla alueilla. Venäjä on käyttänyt ukrainalaisia siviilejä ihmiskilpinä.