Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina: Venäjä iskenyt useaan kaupunkiin Itä-Ukrainassa – siviiliväestöä loukkaantunut

Venäjän asevoimat ovat pommittaneet Harkovan aluetta keskiviikkoaamusta alkaen, kertoo Ukrainan valtiollinen uutistoimisto Ukrinform. Ukraina viettää tänään itsenäisyyspäiväänsä.

Harkovan alueella erityisesti Derhachin kaupunki ja Mala Danylivkan kylä joutuivat tykistötulen kohteeksi. Alustavien tietojen mukaan iskuissa on loukkaantunut siviilejä.

Mala Danylivkan kylän johtajan Oleksandr Holobolovin mukaan iskuja on havaittu eri puolilla kylää. Asukkaat ovat saaneet vammoja kotipihoillaan. Myös kylän infrastuktuuri on vaurioitunut.

Holobolovin mukaan Venäjä käytti iskuissa rypäleammuksia.

Derhachin kaupunginvaltuuston tietojen mukaan kaupunki joutui tykistötulen kohteeksi noin kello 10.50. Uhreista tai muista vahingoista ei ole Ukrinformin mukaan tietoa tällä hetkellä.

Myös Harkovan kaupungissa on kuultu räjähdyksiä. Ilmahälytyssireeni on soinut aamusta lähtien useita kertoja kaupungissa.

Venäjä teki ohjusiskun Koillis-Ukrainassa sijaitsevan Poltavan alueen Myrhorodin kaupunkiin keskiviikkona. Alueen sotilashallinnon johtaja Dmytro Lunin kirjoittaa asiasta Telegramissa.

– Myrhorodin infrastruktuuriin osui neljä kertaa. Selvitämme yksityiskohtia. Pysykää suojassa, hän kirjoittaa.

Venäjän on iskenyt Ukrinformin mukaan myös Koillis-Ukrainan Sumyn alueelle tykistöllä. Asiasta kertoo alueen sotilashallinnon johtaja Dmytro Zhyvytskyi Telegramissa.

– Alueella oli levotonta jo yöllä ilmaiskujen takia. Venäläiset ampuivat kranaatinheittimillä omalta alueeltaan Sumyn pohjoispuolelta. Tänään aamuviideltä Esmanin taajamaan osui kahdeksan kertaa, hän kirjoittaa.

Venäjä käynnisti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan 24. helmikuuta tasan puoli vuotta sitten.