Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsissa havaittu vakoojia ammusvarastojen lähettyvillä – maan puolustusministeri sanoo Venäjän tehneen sotasuunnitelmia pitkään

Venäjä on tehnyt sotasuunnitelmia Ruotsin varalle jo pitkän aikaa, sanoo maan puolustusministeri Peter Hultqvist Aftonbladetin haastattelussa.

Ruotsin puolustusvoimat on Hultqvistin mukaan tehnyt havaintoja Venäjään yhdistetyistä henkilöistä asevarikkojen ja ammusvarastojen lähistöltä. Lisäksi Venäjä on varjostanut Ruotsin merivoimien harjoituksia hyvin läheltä.

– Venäjä tekee aktiivisesti tiedustelutyötä Ruotsia vastaan. Se sisältää vakoojien rekrytointia ja myös suoraa tietojenkeruuta sotaharjoituksiin liittyen.

Hultqvistin mukaan kasvava ongelma on varsinkin sotaharjoitusten yhteydessä tehdyt droonihavainnot.

– Teemme toistuvasti havaintoja drooneista harjoitusten yhteydessä. Ne liittyvät vakoiluun eivätkä mihinkään muuhun, Hultqvist toteaa.

Hän ei kerro haastattelussa yksityiskohtia erilaisista havainnoista, mutta huomauttaa, että kyse ei periaatteeltaan ole uudesta asiasta.

– Ei siinä ole mitään uutta. Tietenkin Venäjä on tehnyt jo todella kauan suunnitelmia sotatoimista Ruotsin alueella, joissa se suunnittelee, kuinka erilaisissa tilanteissa toimittaisiin sotilaallisesti.