Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Elisa Markula

VR-Yhtymän uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Elisa Markula. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Oriolan ja Tikkurilan toimitusjohtajana. Hän aloittaa uudessa tehtävässään ensi tiistaina.

Edellinen toimitusjohtaja Lauri Sipponen irtisanottiin huhtikuussa. Väliaikaisena toimitusjohtajana on toiminut Topi Sipola, joka palaa Markulan nimityksen myötä matkustajaliikennejohtajan tehtäviin.

Markulan mukaan VR:llä on tärkeä tehtävä vastuullisena ja asiakaslähtöisenä matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyrityksenä Suomessa ja Ruotsissa.

– Raide- ja joukkoliikenne on kasvava toimiala, joka on muihin liikennemuotoihin verrattuna kestävämpää ja vie osaltaan yhteiskuntaa kohti hiilineutraaliutta, hän arvioi tiedotteessa.

VR:n hallituksen puheenjohtaja Kjell Forsén kertoo, että yhtiön hallitus painotti toimitusjohtajan valinnassa asiakaslähtöisyyttä, hyvää johtajuutta, tuloksentekokykyä ja kansainvälistä liiketoimintaosaamista.

– Elisalla on laaja-alaista kokemusta kuluttaja- ja yritysliiketoiminnasta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, erityisesti Ruotsista. Hän on johtanut tuloksellisesti erilaisia liiketoimintoja ihmisläheisellä ja innostavalla otteella, Forsén kuvailee.