Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti Niinistö Gorbatshovista: "Yksi menneen vuosisadan historian tekijöistä on poissa"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö esitti osanottonsa tiistaina kuolleen, Neuvostoliiton viimeisen johtajan Mihail Gorbatshovin läheisille viestipalvelu Twitterissä keskiviikkoaamuna.

– Yksi menneen vuosisadan historian tekijöistä on poissa. Mihail Gorbatshovilla oli ratkaisevan tärkeä rooli kylmän sodan jakolinjojen ylittämisessä ja eurooppalaisen rauhan rakentamisessa. Osanottoni hänen läheisilleen, Niinistö kirjoitti.

Vakavan ja pitkäaikaisen sairauden seurauksena kuollutta Gorbatshovia, 91, ovat muistelleet myös muun muassa YK:n pääsihteeri Antonio Guterres, EU-komission puheenjohtaja Ursula Von der Leyen, Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Britannian väistyvä pääministeri Boris Johnson.

Myös Venäjän hallinnon tiedottaja Dmitri Peskov kertoi presidentti Vladimir Putinin ottavan osaa Gorbatshovin kuolemaan ja lähettäneen surunvalittelut tämän läheisille.