Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin: Hallitus esittää toimia ostovoiman vahvistamiseksi, korotuksia tulee useisiin etuuksiin – seuraa tästä suoraa lähetystä hallituksen tiedotustilaisuudesta

Hallitus on saanut päätökseen kautensa viimeisen budjettiriihen. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan talouden lähinäkymä on poikkeuksellisen epävakaa. Neuvottelujen iso teema oli energia, se miten ihmisten toimeentulo turvataan tulevana syksynä ja talvena.

Marin sanoi hallituksen esittävän merkittäviä toimia ostovoiman vahvistamiseksi, muun muassa korotuksia useisiin etuuksiin ja varhaiskasvatusmaksujen pysyvää alentamista.

Hallitus esittää Marinin mukaan esimerkiksi sähkön arvonlisäveron alennusta 10 prosenttiin nykyisestä 24 prosentista joulukuusta huhtikuuhun, määräaikaista sähkötukietuutta sekä erillistä sähkövähennystä.

Paikalla tiedotustilaisuudessa ovat Marinin lisäksi valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.), ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo (vihr.) ja opetusministeri Li Andersson (vas.).