Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Vesa-Matti Loiri saatellaan haudan lepoon syyskuun lopulla

Näyttelijä-laulaja Vesa-Matti Loirin hautajaiset pidetään syyskuun lopulla, kertoivat useat mediat perjantaina. Asiasta ensin kertoneen Seiskan mukaan Loiri siunataan haudan lepoon tiistaina 20. syyskuuta.

Lehden mukaan hautajaisaikataulu on vahvistettu Loirin lähipiiristä, ja kutsut hautajaisiin on jo lähetetty.

Siunaustilaisuus on ilmoitettu pidettäväksi Helsingissä Johanneksenkirkossa, Suomen suurimmassa kivikirkossa. Loirin siunaa viimeiselle matkalleen Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo.

Yleisölle avoimen siunaustilaisuuden on tarkoitus alkaa kolmelta iltapäivällä. Johanneksenkirkon kotisivun mukaan istumapaikkoja kirkossa on nykyisin runsaat 2 200.

Kosketti syvästi suomalaisia

Runsaan ja näyttävän uran tehnyt näyttelijä-laulaja kuoli 10. elokuuta. Loiri oli kuollessaan 77-vuotias ja sairasti maksan ja ruokatorven syöpää.

Hautajaiset järjestetään lähes puolitoista kuukautta taiteilijan poismenon jälkeen. Loiri ei saa valtiollisia hautajaisia, mutta opetus- ja kulttuuriministeriön on kerrottu osallistuvan hautajaiskuluihin.

Hautajaisiin on tulossa valtioneuvostolta edustus, ja tilaisuudessa lasketaan valtioneuvoston muistoseppele. STT:n tietojen mukaan hautajaisiin on osallistumassa valtioneuvostosta ainakin tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk.).

Loiri ehti elämänsä aikana hankkia laajan ystäväpiirin, johon kuului muun muassa taiteilijoita, urheilijoita ja poliitikkoja. Häntä on muisteltu ja kunnioitettu laajalti muun muassa sosiaalisessa mediassa. Myös presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio muistelivat Loiria syvästi "suomalaista sielua" koskettaneena henkilönä.