Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymmenen ihmisen tappamisesta epäillyt sarjapuukottajat edelleen pakosalla Kanadassa

Kanadan poliisi jatkoi maanantaina illalla kymmenen ihmisen tappamisesta epäiltyjen kahden sarjapuukottajan etsintöjä Saskatchewanin preeriamaakunnassa.

James Smith Cree Nationin alkuperäiskansojen yhteisössä ja Weldonin kaupungissa tapahtuneissa veriteoissa haavoittui lisäksi 15 ihmistä.

Maakunnan pääkaupungin Reginan poliisipäällikön Evan Brayn mukaan epäillyt saattoivat edelleen piileskellä kaupungissa, missä heistä oli vahvistamattomia silminnäkijähavaintoja sunnuntailta.

Poliisi ei maanantaina kertonut rikosten yksityiskohtia, mutta julkaisi epäiltyjen nimet ja kuvat. Rikosten motiivista ei myöskään haluttu esittää olettamuksia. Rikospaikkoja on yhteensä 13.

Poliisin mukaan osa uhreista oli epäiltyjen valitsemia ja osaan hyökkäys kohdistui sattumanvaraisesti.

Puolen Euroopan kokoinen etsintäalue

Saskatchewaniin annettiin paikallista aikaa sunnuntaina aamulla hälytys vaarallisesta henkilöstä, kun poliisi alkoi saada ilmoituksia puukotuksista eri paikoista. Ensimmäinen puhelu tuli puoli kuuden jälkeen aamulla paikallista aikaa eli iltapäivällä Suomen aikaa.

Kun epäillyistä saatiin mahdollinen näköhavainto Reginan kaupungissa yli 300 kilometrin päässä puukotuspaikoista, varoitusta ja etsintää laajennettiin myös Manitoban ja Albertan maakuntiin. Alue on laajuudeltaan lähes puolikkaan Euroopan kokoinen.

Poliisilla oli tarkastuspisteitä teiden varsilla eri puolilla etsintäaluetta, ja käytössä kerrottiin olevan kaikki mahdolliset poliisivoimat.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kutsui puukotuksia Twitterissä "karmiviksi ja sydäntäsärkeviksi". Veriteot kuuluvat Kanadan historian pahimpiin.