Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toinen Kanadan puukotuksista epäilty mies löytyi kuolleena, kertoo poliisi

Toinen Kanadassa useista puukotuksista epäilty mies on löytynyt kuolleena, kertoo poliisi. Poliisin edustaja Rhonda Blackmore sanoi tiedotustilaisuudessa, että ruumis löytyi ulkoa läheltä taloa, jota viranomaiset olivat tutkineet.

Toinen epäillyistä on edelleen kateissa. Epäillyt ovat poliisin mukaan veljeksiä.

Blackmoren mukaan poliisi ei tiedä varmaksi, miten mies kuoli. Hän pitää mahdollisena, että toinen epäilty on surmannut veljensä, sillä ruumiissa oli löydettäessä näkyviä vammoja.

Blackmore huomauttaa, että myös edelleen vapaana olevalla epäillyllä saattaa olla vammoja. Vahvistettua tietoa tästä ei kuitenkaan ole. Poliisi pyytää ihmisiä olemaan varuillaan, sillä epäilty saattaa etsiä itselleen apua.

Veljeksiä on etsitty valtavalta alueelta Kanadasta sen jälkeen kun sunnuntaina tapahtui useiden puukotusten sarja Saskatchewanin preeriamaakunnassa. Puukotuksissa kuoli yhteensä 10 ihmistä ja ainakin 18 ihmistä haavoittui.

Uhreista poliisi uskoo osan olleen sattumanvaraisia ja osan etukäteen valittuja.

"Tällaisista tragedioista on tullut aivan liian yleisiä"

Kanadan pääministeri Justin Trudeau painottaa videolausunnossaan, ettei sunnuntaisen sarjapuukotuksen kaltaiselle väkivallalle ole Kanadassa sijaa. Hänen mukaansa vastaavanlaisista tragedioista on viime vuosina tullut aivan liian yleisiä.

Aiemmin Trudeau kutsui tapahtunutta "karmivaksi ja sydäntäsärkeväksi".

Viiden viime vuoden aikana Kanadassa on ollut useita joukkosurmia. Nova Scotiassa poliisiksi pukeutunut asemies ampui 22 ihmistä, Quebecissä ampuja surmasi kuusi ihmistä moskeijassa ja Torontossa väkijoukkoon pakettiautolla ajanut tappoi 11 ihmistä.

Monet eurooppalaiset johtajat ovat tuominneet puukotukset sekä välittäneet osanottonsa uhreille ja omaisille.