Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saitko viestin, jossa pelotellaan rikosepäilyllä ja oikeustoimilla? Poliisi varoittaa huijausviesteistä

Poliisi varoittaa huijaussähköposteista, joita on lähetetty poliisijohdon nimissä.

Kaakkois-Suomen poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa huijaussähköpostin vastaanottajaa pelotellaan tekaistulla rikosepäilyllä ja oikeustoimilla. Viestissä kirjoitetaan huonolla suomella tuomioistuimen haasteesta, pidätysmääräyksestä ja rekisteröimisestä kansalliseen rikollisten rekisteriin. Lisäksi viestissä kehotetaan ilmoittautumaan sähköpostilla lyhyen määräajan kuluessa.

Poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että kaikkien epäilyttävien viestien suhteen tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

– On vaara, että linkkejä ja liitteitä avaamalla laitteelle asentuu haittaohjelma. Viesteillä saatetaan kalastella myös esimerkiksi salasanoja tai pankki- ja käyttäjätunnuksia, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Jos saat edellä kuvatun kaltaisen, poliisin nimissä lähetetyn sähköpostin, poista se avaamatta viestin liitteitä ja linkkejä. Jos olet jo vastannut sähköpostiin ja antanut pankkitietojasi, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi ja tee sen jälkeen rikosilmoitus.

Poliisin nimissä lähetettyjä huijaussähköposteja voidaan tutkia esimerkiksi nimikkeillä virkavallan anastus sekä petos tai petoksen yritys.