Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putin osallistui Moskovassa Euroopan suurimman maailmanpyörän avajaisiin – sai Telegram-käyttäjän tulistumaan: "Mikä sinussa on vialla?"

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Moskovan pormestari Sergei Sobjanin osallistuivat tänään etäyhteydellä Moskovaan rakentuneen Moscow Sun – maailmanpyörän avajaisiin.

Asiasta uutisoi muun muassa Tass.

140 metriä korkea Moscow Sun on Euroopan korkein maailmanpyörä. Se rakennettiin Moskovassa sijaitsevaan Yleisvenäläiseen näyttelykeskukseen, joka tunnetaan myös lyhenteellä VDNKh.

– Tämä on uniikki rakennelma, 140 metriä korkea. Mitään tällaista ei Euroopasta löydy, Putin kommentoi.

– On tärkeää, että ihmisillä on tilaisuus rentoutua perheensä ja ystäviensä kanssa, hän jatkoi.

Sobjanin puolestaan totesi, että Moscow Sunia edeltänyt Moscow–850 -maailmanpyörä ei ollut "kovin hyvä, sillä se oli aikansa elänyt ja vanhentunut.

– Nyt se on Euroopan suurin maailmanpyörä. London Eye oli sitä aiemmin, mutta jatkossa Lontoo on kakkosena.

Uutinen maailmanpyörän avajaisista on herättänyt voimakasta kommentointia venäläisillä sosiaalisen median alustoilla. Tutkivaa journalismia tekevän Bellingcat-ryhmän toimittaja Christo Grozev on jakanut Twitterissä kuvakaappauksia Telegramiin kirjoitetuista kommenteista.

– Vietät miljardin ruplan juhlia. Mikä sinussa on vialla? Ei näin valtavan epäonnistumisen aikana, puhuttelee eräs käyttäjä Putinia, viitaten sotaan Ukrainassa.