Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina kertoo vallanneensa takaisin 20 asutuskeskusta ja venäläissotilaiden pakenevan – "He kieltäytyvät massoittain palaamasta taistelualueelle"

Ukrainan asevoimat kertoo työntäneensä venäläisjoukkoja pois yli 20 kaupungista ja kylästä viimeisen 24 tunnin aikana.

Ukrainan asevoimien yleisesikunnan Facebook-julkaisun mukaan Venäjän asevoimien joukkoja on paennut syvälle Venäjän miehittämille alueille Itä-Ukrainan Donbasissa tai takaisin Venäjälle.

– Asutuskeskusten vapauttaminen venäläisiltä miehittäjiltä Harkovan ja Donetskin alueella jatkuu. Kuten aiemmin on raportoitu, vetäytymisen aikana venäläiset joukot hylkäävät nopeasti asemansa ja pakenevat syvälle väliaikaisesti miehitetyille alueille tai Venäjän alueelle. Tämä trendi jatkuu. Viime vuorokauden aikana miehittäjät ovat vieneet pois paikallisilta varastettua omaisuutta ja ajoneuvoja, julkaisussa kerrotaan.

Yleisesikunnan mukaan venäläiset keskittävät tulensa Donetskin alueelle saadakseen sen hallintaansa. Hersonissa Venäjän joukot ovat Ukrainan mukaan kärsineet raskaita tappioita.

– Muilla sotilailla on erittäin alhainen moraali ja psykologinen tila, he kieltäytyvät massoittain palaamasta taistelualueelle, viestissä väitetään.