Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli puolella korkeakouluopiskelijoista on vielä maksamatta terveydenhoitomaksu Kelalle – laskua on turha odottaa, vaan maksu pitää käydä maksamassa oma-aloitteisesti

Lähes puolet opiskelijoista on maksanut terveydenhoitomaksunsa hyvissä ajoin, mutta noin 140 000 opiskelijalla maksu on vielä maksamatta, Kela kertoo.

Korkeakouluopiskelijoiden pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle oma-aloitteisesti OmaKela-palvelussa, sillä maksusta ei lähetetä laskua.

Syyslukukauden maksun eräpäivä on 30. syyskuuta.

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on tänä vuonna 35,80 euroa lukukaudessa. Maksu käytetään korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon rahoittamiseen.

Opiskelijajärjestöltä kritiikkiä

Viime keväänä Kela lähetti maksumuistutuksen maksamattomasta terveydenhoitomaksusta noin 40 000 opiskelijalle.

Muun muassa Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL on nostanut esiin, että järjestelmää tulisi kehittää.

SYL:n mukaan tieto terveydenhoitomaksusta on vaikeasti saatavilla eikä siten välttämättä tavoita kaikkia opiskelijoita. Kela voi periä maksamattoman terveydenhoitomaksun muistutuskuluineen opintotuesta. Jos periminen opintorahasta ei onnistu, maksu siirtyy ulosottoviranomaisen perittäväksi.