Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsissa kiinni otetun suomalaisaktivistin maahantulokielto kumottiin

Suomalaisen ilmastoaktivistin elokuussa saama maahantulokielto Ruotsiin on kumottu, tiedottaa Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto.

Yhdistyksen aktiivijäsen Anders Brandt on yksi kuudesta suomalaisaktivistista, jotka Ruotsin poliisi otti kiinni elokuussa. Vihreät nuoret kertoi elokuun lopussa, että Brandt oli saanut väliaikaisen maahantulokiellon.

Brandt valitti asiasta Ruotsin viranomaisille. Perjantaina Vihreät nuoret tiedotti, että valitus on hyväksytty.

STT sai järjestöltä kopion Ruotsin maahanmuuttoviraston tekemästä päätöksestä. Dokumentin mukaan virasto kumoaa poliisin aiemmin tekemät päätökset käännytyksestä ja maahantulokiellosta.

Aikoo kannella poliisin toiminnasta

Brandt oli ollut matkalla Gotlantiin, jossa hän aikoi osallistua mielenosoitukseen betoniyhtiö Cementan toimintaa vastaan. Vihreiden nuorten mukaan poliisi otti Brandtin kiinni Tukholman satamassa ja kertoi epäilevänsä, että hän oli tulossa Ruotsiin tekemään rikoksen.

Ruotsin maahanmuuttovirasto kuitenkin katsoo STT:n näkemässä päätöksessä, että hän ei aiheuttanut sellaista uhkaa, että käännytys ja maahantulokielto olisivat olleet perusteltuja.

– Aion tehdä saamastani kohtelusta kantelun ja rikosilmoituksen, Anders Brandt sanoo tiedotteessa.