Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viranomaiset ottivat kiinni Moscow Timesin toimittajan Venäjällä, vahvistamattoman tiedon mukaan epäiltynä Ukrainalle vakoilemisesta

Moscow Timesin venäjänkielisen palvelun toimittaja on otettu kiinni Venäjän Belgorodissa lähellä Ukrainan rajaa, mahdollisesti epäiltynä Ukrainan hyväksi vakoilemisesta. Palvelu on ilmoittanut toimittajan kiinniotosta Telegram-kanavallaan.

Toimittajaa sanotaan kuulusteltavan Belgorodin poliisiasemalla. Myöhemmässä julkaisussaan palvelu sanoi, ettei toimittajan ole annettu nähdä asianajajaansa oltuaan yli viisi tuntia kiinni otettuna. Moscow Timesin mukaan syy kiinniotolle on epäselvä.

Paikallinen sodanvastainen ryhmä on kirjoittanut Telegramissa, että toimittaja olisi otettu kiinni epäiltynä Ukrainalle vakoilemisesta. Poliisin mukaan häntä taas syytettäisiin hallinnollisesta rikkomuksesta, kirjoittaa Telegram-kanava Ostrozhno Novosti Moscow Timesin mukaan.

Belgorod sijaitsee alle 40 kilometrin päässä Ukrainan rajasta ja Harkovan seudun alueista, jotka ukrainalaisjoukot ovat valloittaneet takaisin venäläismiehittäjiltä syyskuun vastahyökkäyksessä.

Toimittajan kerrotaan olleen haastattelemassa Venäjän ja Ukrainan kansalaisia. Moscow Timesin mukaan artikkeli käsitteli pakolaisia, jotka olivat joutuneet lähtemään kodeistaan Ukrainan vastahyökkäyksen alta.

Uutissivusto Meduzan mukaan Moscow Times on kertonut toimittajan nauhoittaneen useita haastatteluja ennen kuin poliisi otti hänet kiinni.

– Kirjeenvaihtajamme onnistui myös soittamaan toimitukseen ja ilmoittamaan kiinniotosta, jonka jälkeen hän on lopettanut viestimisen, toimitus kertoi uutissivuston mukaan.

Moscow Timesin venäjänkielinen palvelu perustettiin viime vuonna tarjoamaan riippumatonta venäjänkielistä uutisointia Venäjällä. Palvelu on toimituksellisesti erillinen Moscow Timesista.