Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä kiistää sotarikokset Harkovassa – Peskovin mukaan Venäjä "vastaa kunnolla", jos Ukraina etenee Krimille

Kremlin lehdistösihteeri Dmitri Peskov väittää, että puheet Venäjän asevoimien joukkojen Harkovassa tekemistä sotarikoksista ovat "valetta". Asiasta kertoo Reuters.

– Skenaario on sama kuin Butshassa. Se on vale, ja tietysti puolustamme totuutta tässä tarinassa, Peskov sanoi toimittajille maanantaina, kun häneltä kysyttiin Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin lausunnoista Venäjän sotarikoksiin liittyen.

Ukrainan mukaan Harkovan alueen Izjumin kaupungista on löytynyt joukkohauta, jonne on haudattu noin 450 ruumista, joista suurin osa ovat siviilejä. Zelenskyin mukaan tutkijat ovat havainneet kuolleiden ruumiista kidutuksen jälkiä.

Venäjä on kiistänyt myös Ukrainan pääkaupungin Kiovan lähistöllä sijaitsevasta Butshasta huhtikuusssa paljastuneet sotarikokset, kun Venäjän joukot vetäytyivät alueelta maaliskuussa.

Peskov kommentoi myös Venäjän mahdollisia vastatoimia, jos Ukraina etenee Venäjän miehittämälle Krimin niemimaalle.

– Krim on olennainen osa Venäjää, joten kaikki Ukrainan vaatimukset siitä johtavat kunnon vastaukseen, Peskov sanoi Venäjän valtio-omisteisen uutistoimiston Tassin mukaan.