Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Joensuussa viime viikolla nähty eksoottinen kissaeläin on poliisin hallussa

Joensuussa viime viikolla nähty eksoottinen kissaeläin on poliisin hallussa, vahvisti Itä-Suomen poliisi Ylelle perjantaina.

Ylelle asian vahvistaneen rikoskomisario Jari Lehdon mukaan hallussa on "mahdollinen vieraslaji", mutta hän ei voinut esitutkinnan tässä vaiheessa kommentoida enempää asianosaisten yksityisyyden suojaamiseksi.

Hän ei myöskään kertonut, monestako eläimestä on kyse.

Ilmeisesti kyse on savannikissoista, jotka Niiralan tulli otti haltuunsa viime viikonloppuna.

Tullin talteenoton vahvisti Ylelle Niiralan tullitoimipaikan päällikkö Jari Timonen. Hänen mukaansa viime viikonloppuna otettiin talteen kaksi kissaa.

Timosen mukaan kiinniotetut kissat vietiin pois Niiralan tullista, sillä tullissa on tilaa ainoastaan tullin omille virkakoirille.

Esitutkinta asiassa jatkuu

Paikallinen nainen oli myöhemmin kertonut Ylelle, että kyse oli hänen Simba-nimisestä lemmikistään, joka on afrikkalaisen servaalin ja kesykissan risteytys eli savannikissa.

Poliisin mukaan esitutkinta asiassa jatkuu. Epäilty rikosnimike on haitallisista vieraslajeista annettujen säännösten rikkominen, josta maksimirangaistus on sakko.

Pohjois-Karjalan ely-keskuksen luonnonsuojeluasiantuntija kertoi aiemmin tällä viikolla Ylelle, että kyseiset kissat on todennäköisesti lopetettava.

Rikoskomisario Lehdon mukaan poliisin hallussa olevaa "mahdollista vieraslajia" ei voi luovuttaa takaisin omistajalle.