Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fiona pyyhkäisi taloja mereen ja aiheutti ainakin kahden ihmisen kuoleman Kanadassa – Karibian ja Floridan alueella voimistuu jo uusi myrsky

Osa itäisestä Kanadasta kärsi valtavia tuhoja, kun voimakas Fiona-myrsky pyyhkäisi taloja mereen ja aiheutti laajoja sähkökatkoksia, viranomaiset kertoivat sunnuntaina.

Kanadassa on vahvistettu kaksi Fionan aiheuttamaa kuolemaa sen jälkeen, kun myrsky iski Nova Scotiaan ja Newfoundlandiin varhain lauantaina.

Prinssi Edwardin saarten viranomaiset vahvistivat yhden ihmisen kuolleen, antamatta enempää yksityiskohtia. Lisäksi viranomaiset löysivät iäkkään naisen kuolleena Newfoundlandissa. Naisen uskotaan olleen suojassa kellarissaan, kun aallot murtautuivat sisään.

Fiona aiheutti aikaisemmin myös seitsemän muuta kuolemaa riehuessaan Karibialla alkuviikosta.

Karibialla ja Floridan osavaltiossa valmistaudutaan nyt voimistuvaan Ian-nimiseen trooppiseen myrskyyn. Uutiskanava CNN:n mukaan Ian näyttää voimistuvan maanantaina hurrikaaniksi ennen osumistaan läntiseen Kuubaan.

Fiona hajosi merelle, sähköt puuttuvat yhä sadoista tuhansilta

Fiona pyyhkäisi ainakin 20 kotia mereen Channel-Port aux Basquesin kaupungissa, Newfoundlandin lounaiskärjessä. Noin 200 alueen asukasta evakuoitiin ennen myrskyn iskemistä.

– Jotkut ihmiset ovat menettäneet kaiken, ja tarkoitan kaikkea, pormestari Brian Button kertoi CBC Newsille.

Viranomaisten mukaan yli 300 000 ihmistä oli edelleen sunnuntaina ilman sähköä viiden provinssin alueella.

Fiona heikentyi sunnuntaina ja hajosi Labradorinmerelle. Kanadan viranomaisten mukaan kaikki varoitukset on peruutettu.