Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SVT: Nord Streamin vuotoalueella havaittu vedenalaisia räjähdyksiä – Ruotsissa hallitus kutsuttu kriisikokoukseen

Ruotsin yleisradio SVT kertoo, että Ruotsin ja Tanskan seismologiset keskukset ovat rekisteröineet Itämerellä kaksi voimakasta vedenalaista räjähdystä alueella, jolla Nord Streamin kaasuvuodot tapahtuivat. Räjähdykset rekisteröitiin maanantaina.

Ruotsin kansallisen seismologisen keskuksen mukaan toinen räjähdyksistä oli voimakkuudeltaan 2,3 magnitudia ja se rekisteröitiin peräti 30 mittausasemalla Etelä-Ruotsissa. Ensimmäinen räjähdys kirjattiin varhain maanantain vastaisena yönä ja toinen kello seitsemän jälkeen maanantai-iltana.

Ruotsissa hallitus on kutsuttu tänä iltana kriisikokoukseen Nord Stream 1 -kaasuputkessa havaittujen vuotojen takia.

Tanskan puolustusvoimat on julkaissut ensimmäiset kuvat Nord Streamin kaasuvuodoista. Maan puolustusvoimien mukaan meren pinnalle nousseet kuplat ulottuvat halkaisijaltaan 200–1 000 metrin laajuisille alueille.

Nord Stream 1 -kaasuputkessa havaittiin tänään vuoto kahdessa kohtaa. Yksi vuodoista on Ruotsin talousalueella ja toinen Tanskan talousalueella. Maanantaina Nord Stream 2 -putkessa havaittiin vuoto Tanskan lähellä.