Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroviisujen isäntäkaupunki on Glasgow tai Liverpool

Vuoden 2023 Euroviisujen isäntäkaupunki on joko Glasgow tai Liverpool, kertovat Britannian yleisradioyhtiö BBC ja Euroopan yleisradiounioni EBU.

Neuvottelut jatkuvat vielä molempien kaupunkien edustajien kanssa. BBC tekee lopullisen päätöksen EBU:n kanssa ensi vuoden isäntäkaupungista tulevina viikkoina.

Elokuussa kerrottiin, että ehdokkaat isäntäkaupungiksi olivat Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle ja Sheffield.

Toukokuussa järjestetyt kilpailut voitti Ukraina

Toukokuussa Italian Torinossa järjestetyt Euroviisut voitti ylivoimaisesti Ukraina, mutta turvallisuussyistä laulukilpailua ei järjestetä siellä. Britannia valittiin ensi vuoden laulukilpailujen pitopaikaksi, koska se sijoittui tämän vuoden viisufinaalissa toiseksi. Tapahtumaan on määrä saada mukaan myös ukrainalaisia elementtejä.

BBC on isännöinyt Euroviisuja tätä ennen kahdeksan kertaa. Edellinen isäntäkaupunki Britanniassa oli Birmingham vuonna 1998. Lontoossa viisufinaali on kisattu neljä kertaa.

Tänä vuonna Italian Torinossa järjestettyjä Euroviisuja seurasi tv:ssä ja digialustoilla yhteensä noin 180 miljoonaa ihmistä.