Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oulun kotihoidon lakko alkoi vanhustyön johtajan mukaan rauhallisesti

Ensimmäinen lakkopäivä Oulun Kontinkankaan-Myllyojan kotihoidossa on sujunut rauhallisesti, kertoo Oulun vanhustyön johtajan viransijainen Maria Vahtola.

– Meillä on töissä riittävästi osaavaa henkilökuntaa. Olimme tavoitelleet sitä, että aamuvuorossa olisi 20 hoitajaa. Töihin tuli 22 hoitajaa, Vahtola sanoo.

Hänen mukaansa myös iltavuorossa henkilökunta on tavoitteen mukainen, eli käyntiaikoja ei ole tarvinnut supistaa.

Kotihoidossa on ollut tilapäistä henkilökuntaa, jota on saatu myös rekrytointiyritysten kautta. Lisäksi käytettävissä on ollut vapaaehtoisia työntekijöitä ja esihenkilöitä.

– Maanantaina kävimme ammattijärjestöjen kanssa keskustelun suojelutyöstä, ja myös sitä kautta on saatu suojelutyöhön henkilökuntaa.

Lakon on määrä jatkua neljä vuorokautta

Hoitajaliittojen Tehyn ja Superin lakon on määrä kestää Oulussa neljä vuorokautta. Lakon oli määrä alkaa jo aiemmin, mutta työministeri Tuula Haatainen (sd.) siirsi sitä kahdella viikolla.

Hoitajien työriidan sovittelua oli määrä jatkaa tänään iltapäivällä. Neuvottelujen kulusta ei ollut alkuillasta tietoa. Edellisen kerran riitaa soviteltiin viime perjantaina.

Super on ilmoittanut valmistelevansa hyvin vaikean neuvottelutilanteen vuoksi joukkoirtisanoutumista kotihoitoon. Tehy puolestaan aikoo toimeenpanna joukkoirtisanoutumisen erikoissairaanhoidossa.