Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapautuneet ukrainalaissotilaat pääsivät tapaamaan läheisiään Istanbulissa

Ukrainan Mariupolissa Azovstalin terästehdasta puolustaneet ukrainalaiskomentajat ovat päässeet tapaamaan läheisiään Turkissa. Asiasta tiedottaa Ukrainan presidentin kanslia.

Kansliapäällikkö Andrii Jermak matkusti Istanbuliin presidentti Volodymyr Zelenskyin vaimon Olena Zelenskan kanssa ja antoi Ukrainan sankarin arvonimen saaneille sotilaille Kultaisen tähden ritarikunnan arvomerkit.

Ukrainan sankari on maan korkein mahdollinen tunnustus.

Denys Prokopenko, Serhii Volynskyi, Svjatoslav Palamar, Denys Shleha ja Oleh Homenko vapautuivat vankienvaihtosopimuksessa Venäjän kanssa. He puolustivat tehdasta pitkään ankarasti pommitetussa ja vallatussa Mariupolissa, mutta antautuivat lopulta Venäjän asevoimien joukoille toukokuussa.

Vankienvaihtosopimuksen mukaan sotilaiden on pysyttävä Turkissa sodan loppuun asti.

Hellyyttävissä kuvissa miehet pääsivät jälleen tapaamaan läheisiään pitkän odotuksen jälkeen.

Ukrainan kansalliskaartin everstiluutnantti Prokopenko lienee vangeista kuuluisin, ja hänestä on kirjoitettu myös Suomen tiedotusvälineissä. Hänen sukujuurensa ovat Karjalassa ja hänen isoisänsä taisteli talvisodassa Suomen joukoissa Neuvostoliittoa vastaan. Prokopenko on itse sanonut Ukrainan sodan Venäjää vastaan olevan hänelle hyvin henkilökohtainen asia perhehistoriansa vuoksi.