Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän duuma järjestää salaisen Shoigun kuulemisen – ”Missä on sotilaiden vaatteet ja kengät, 1,5 miljoonaa univormua puuttuu”

Venäjän duuma järjestää lokakuun 17. päivänä salaisen kuulemisen, jossa Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigulta kysellään sotilaiden varustuksesta.

Shoiguun ollaan tyytymättömiä, koska ”liikekannallepanoon liittyy ongelmia”. Häneltä selvitetään esimerkiksi, miksi sotilailla ei ole asianmukaisia kenkiä ja vaatteita.

– Emme voi ymmärtää, miksi värvättyjä sotilaita ei voida kengittää ja pukea asianmukaisesti. Univormut, vaatteet, aseet, kaikkien näiden pitäisi olla kunnossa, kritisoi puolustuskomitean jäsen Andrei Gurulev.

Valtiollinen uutistoimisto Ria uutisoi salaisesta Shoigun kuulemisesta ja asia oli esillä useissa venäläislehdissä.

Gurulevin mukaan puolentoista miljoonan sotilaan univormusarja puuttuu. Venäjä on ilmoittanut virallisesti, että osittainen liikekannallepano koskee 300 000 sotilasta.

Kommersant kertoi Telegramissa Gurulevin sanoneen, että osittaisen liikekannallepanon vuoksi värvättyjen valmistelu ja sotilaiden uusien kokoonpanojen luominen kestää ainakin kaksi kuukautta.