Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolassa vuoto Saksaan menevässä Druzhba-öljyputkessa – Puolan mukaan kyseessä ei ole sabotaasi

Venäjältä Valko-Venäjän ja Puolan kautta Saksaan kulkevassa Druzhba-öljyputkessa on havaittu vuoto, kertovat useat venäläismediat ja puolalainen energiayhtiö Pern.

Vuoto on ilmeisesti noin 70 kilometrin päässä Plockin kaupungista. Druzhba-putkilinjan toinen haara toimii normaalisti, vaurioitunut linja on suljettu.

Druzhba-öljyputki haarautuu pohjoiseen ja eteläiseen osaan. Vuoto on ilmeisesti pohjoisessa, Saksaan vievässä putkessa.

Eteläinen Druzhba-putki kulkee Venäjän valtiollisen uutistoimisto Rian mukaan Ukrainan, Tshekin, Slovakian ja Unkarin kautta.

Puolalaisen energiayhtiö Pernin mukaan sen omat muut putket toimivat normaalisti. Myös Pomorsky-osuus, joka toimittaa öljyä tankkereilla Puolaan ja Saksaan, toimii normaalisti.

Öljyä vuotoputkeen toimittava venäläinen öljy-yhtiö Transneft toteaa, että öljyn pumppaus Puolaan Druzhban kautta jatkuu normaalisti, ja Puola pystyy vastaanottamaan öljyä, lisää Kommersant. Pern on sulkenut vuotokohdan, mutta saa ilmeisesti vastaanotettua öljyä vuotokohtaa aiemmasta paikasta ja pystyy siirtämään öljyä normaalisti eteenpäin.

Puolan viranomaiset ovat eristäneet alueen ja tutkivat tilannetta sekä selvittävät vuodon syytä.

Venäläisen talouslehti Kommersantin mukaan Puolan energiainfrastruktuurin johtaja sanoi, että kyseessä on onnettomuus, eikä ole aihetta epäillä sabotaasia.

Druzhba on jättiläismäinen öljyputki, joka aloitti vuonna 1964. Druzhban pituus on 8 900 kilometriä ja sen öljynsiirtokapasiteetti on 66,5 miljoonaa tonnia vuodessa. Siihen kuuluu 46 pumppaamoa, 38 välipumppaamoa ja sen säiliöihin mahtuu 1,5 miljoonaa kuutiometriä öljyä. Druzhban kahden putken kautta kulkee öljyä Venäjälle kuuluvasta Tatarstanista eri reittejä Saksaan ja Unkariin.