Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Yhteiskunnalle tärkeiden kohteiden lähistöllä havaittu aiempaa enemmän droonilentoja

Yhteiskunnalle kriittisten kohteiden lähistöllä on tehty aiempaa enemmän havaintoja droonilennoista, kertoo Yle. Ylen mukaan droonilentoja on havaittu eri puolilla Suomea.

Viranomaiset seuraavat niitä aktiivisesti. Droonihavaintoja selvittää suojelupoliisi (supo) yhdessä paikallispoliisin kanssa.

Ylen mukaan suurin osa drooneja lennättävistä tahoista jää viranomaisilta vahvistamatta.

– Useimmiten kyseessä on harrastustoiminta, mutta otamme huomioon varsinkin näinä aikoina sen, että tekijänä voi olla valtiollinen toimija, sanoo Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki Ylelle.

Supon mukaan infrastruktuuriin kohdistuvan tiedustelun ja vaikuttamisen uhka on kohonnut. Ylen mukaan supo ei kuitenkaan pidä tällä hetkellä todennäköisenä, että Suomen yhteiskunnallisesti kriittisiin rakenteisiin kohdistuisi seuraavan puolen vuoden aikana lamauttavaa toimintaa.

Supo kehottaa ihmisiä ilmoittamaan havainnoistaan etenkin, jos drooneja lennätetään kriittisten kohteiden lähellä lentokieltoalueella.